martes, 27 de abril de 2010

4ª Jornada tracció animal a la vinya











Aquesta 4ª jornada ha estat al Priorat, on degut a les fortes pendents es veuen obligats a treballar amb mules. Entre mig d'uns ceps molt vells ,alguns de centenaris!! treballen amb molt de compte, aquestes mules no gaire grosses son perfectes per aquestes pendents de nicorella.
Guarnicions i eines són les mateixes que ja havien traballat tantes i tantes hores fà molt i molt de temps.

martes, 20 de abril de 2010

3ª Jornada tracció animal a la vinya




















Aquesta 3ª jornada ha estat impresionant, en Bernard Dangeard i el seu company Nicola ens han fet una demostració del que els francesos anomenen "sabuar fer" (no se si s'escriu aixi!!!).
Prop de Train l'Hermitage a la regio de la Drome, ens han portat a unes vinyes velles en un lloc molt i molt escarpat, apart de que hi havia passades que eren un "cul de sac" on es tenia que desenganxar l'eina i fer recular el cavall per donar la volta. La presició de la "Idole" i "Epine" dues euges Percherones de quasi 180cm. a la creu i sobre els 1000kg. es un espectacle digne de veure.
El diumenge a l'horta un tan del mateix, potencia i presició per fer fàcils unes feines ben complicades.
Amb la "Idole" la va acompanyar en "Sultan" un mascle castrat que encara no te 4 anys. Espectacular la feina amb el brabant.
Un cap de setmana en el que hem pogut gaudir d'uns profesionals que comberteixen unes feines amb una gran dificultat en un espectacle que recomano a tots els aficionats a la "Tracció Animal".

lunes, 12 de abril de 2010

2ª Jornada tracció animal a la vinya














Aquesta segona jornada ha estat a França, entre Estagel i Latour de France. Un cap de setmana molt interessant amb dos professionals com són en Rafael Serrano i Roberto Rabassa. Que ens han possat al corrent d'un estri que desconeixiem totalment. El "Passe partout" útil tan a la vinya com a l'horta, tot i que el seu terreny preferit són les fortes pendents. Un cop posada a punt l'eina tot el grup tinguerem l´oportunitat de fer les corresponents pràctiques. Una eina del segle passat molt ben adaptada a les feines complicades. També agreir la feina de l´ "Ami" i del "Nepal", un Breto i un Contuase que han tingut molta paciencia amb nosaltres.
Ben menjats, ben veguts i amb una mica de musica s'ha arrodonit un cap de setmana exepcional. Una forta abraçada a tot el grup!!!

Esta segunda jornada ha sido en Francia, entre Estangel y Latour de France. Un fín de semana muy interesante con dos profesionales como son Rafael Serrano y Roberto Rabassa. Nos han puesto al corriente de una herramienta desconocida para nosotros. El "Passe partout" útil tanto en la viña como en la huerta, todo y que su terreno preferido son las fuertes pendientes. Una vez la herramienta a punto todo el grupo tuvimos la oportunidad de hacer las correspondientes prácticas. Una Herramienta del siglo pasado muy bién adaptada a los trabajos complicados. También agradecer el trabajo de "Ami" y de "Nepal", un Breton y un Contuase que han tenido mucha paciencia con nosotros.
Bién comidos, bién bebidos y con un poco de musica se ha redondeado un fín de semana esplendido. Un fuerte abrazo a todo el grupo!!!

martes, 6 de abril de 2010

1ª jornada tracció animal a la vinya






A les fantàstiques instalacions d'en Joan Serra a Salellas, hem pogut gaudir d'una introducció a la doma natural de la mà d´Esteban Labari. Una molt interessant xerrada i unes pràctiques amb els cavalls d'en Joan han donat inici al curs organitzat per la emprenedora gent de la escola agrària de Manresa. Monica Vidal jà ens ha posat al dia del próxim cap de setmana a França que esperem amb moltes ganes. Bè doncs ja anire informant-vos.
P.D. Si mireu bè les fotos veureu al "lligon" de la colla fense petons amb el primer cavall que l'hi passa pel devant (que en pensarà el "mureno"). Salutacions Gerard ets un "caxonduuu".

En las fantásticas instalaciones de Joan Serra en Salellas, hemos podido disfrutar de una introducción a la doma natural de la mano de Esteban Labarri. Una muy interesante charla y unas prácticas con caballos de Juan han dado inicio al curso organizado por la emprendedora gente de la escuela agrária de Manresa. Monica Vidal nos ha puesto al día del próximo fín de semana en Francia que esperamos con muchas ganas. Bién pues ya os iré informando.
P.D. Si mirais bién las fotos vereis al "ligon" del grupo dandose besos con el primer caballo que le pasa por delante (que pensará "murenu"). Saludos Gerard eres un "caxonduuu".

lunes, 5 de abril de 2010

Despres de 65 km.






Si, si.. ni més ni menys que 65 Km en cinc dies, vel. max. 25km/h i una mitjana en moviment de 4'9 km/h.

Si, si.. ni más ni menos que 65 km en cinco dias, vel. max. 25km/h. y una media en movimiento de 4,9 km/h.